Najnovije

Diković: Važno je sarađivati sa vojskom BiH

BEOGRAD - Načelnici generalštaba Vojske Srbije i BiH generali LJubiša Diković i Anto Jeleč danas su izrazili spremnost za unapređenje i do sada dobre saradnje, dve vojske ocenivši da je to i u interesu stabilnosti u regionu.
General Diković (Foto: Vikipedija)

General Diković (Foto: Vikipedija)

Diković je rekao novinarima da će sa Jelečom tokom dvodnevne posete Beogradu nastaviti razgovore na jačanju bilateralne vojne saradnje. On je napomenuo da će se razgovori voditi na unapređenju te saradnje u obostarnom interesu, podsetivši da je ta saradnja i do sada bila dobra i razvijena. Prema njegovim rečima, Vosjka Srbije je zainteresovana za obuku svojih pripadnika u Centru za deminiranje u BiH. Diković je dodao i da kolegama iz te države možemo da ponudimo kapacitete ABHO centra u Kruševcu, Vojne akademije, VMA, baze Jug za obuku vojnika za učesće u mirovnim misijama... Načelnik Generalštaba VS je izrazio zadovoljstvo i što je vojno- ekonomska saradnja dobra jer su namenske industrije obe države oslonjenje jedna na drugu. On je ukazao i na značaj unapređenja vojne saradnje zemalja koje su komšije i koje bitno utiču na stanje bezbednosti u regionu. Jeleč, koji je načelnik Zajedničkog štaba oružanih snaga BiH, je naglasio da sa VS imaju dobru saradnju u oblasti obuke, zajedničkih vežbi, razmene iskustava... Jelač, koji je u prvoj službenoj poseti Beogradu, dodao je i da će sa svojim kolegom razgovarati kako ta saradnja dve države bila sadržajnija u raznim oblastima. Prema njegovim rečima, pomoć civilima u slučaju elementarnih nepogoda, poput majskih poplava koje su zahvatile region, pokazala je kako vojske mogu da deluju i u tim situacijama.
Pročitajte još:Hong Kong: Krah obojene revolucije, vođe se predale policiji i pozvale na prekid protesta!
Jeleč je ukazao da naučene lekcije o tome ne treba da stoje u fiokama, naglasivši značaj razmene iskustava i u toj oblasti. On je podsetio da se vojnici iz BiH obučavaju u Centru ABHO u Krusevcu i da potom prenose znanja svojim kolegama, dodavši da su posebno zainteresovani za razvoj dalje saradnje u toj oblasti. "Nemamo nijedno nerešeno pitanje, ali imamo mogućnosti da saradnju unapređujemo", reklao je Jeleč.. Pre razgovora dvojice generala, visokoj vojnoj delegaciji BiH priređen je svečani doček u Generalštabu VS na Banjici. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA