Najnovije

Dveri traže "ministarstvo za porodicu"

BEOGRAD - "Vučićeva vlast nema nikakvu porodičnu politiku. Borba protiv bele kuge ne postoji. Zato Pokret Dveri predlaže osnivanje Ministarstva za brigu o porodici, koje bi se bavilo rešavanjem svih ovih nagomilanih problema. Smatramo da porodica mora da dođe na prvo mesto u našem društvu i državi, i predlažemo set konkretnih mera podrške porodici kroz Ministarstvo za brigu o porodici." - kaže se u novom saopštenju organizacije Dveri.
Dveri - porodična šetnja (Foto: Sajt Dveri)

Dveri - porodična šetnja (Foto: Sajt Dveri)

"Te mere podrazumevaju pre svega podršku rađanju, zatim mladim bračnim parovima za rešavanje stambenog pitanja, kao i samohranim majkama i očevima, porodicama sa više dece, staračkim domaćinstvima, povratnicima na selo koji žele da se bave poljoprivredom, porodičnim firmama i seoskim porodičnim zadrugama..." - navode Dveri. Predlažemo i poseban Zakon o zaštiti prezaduženih porodica kojim bi im bio otpisan deo dugova, omogućen novi finansijski početak i sprečeno oduzimanje porodičnog doma od strane privatnih izvršitelja. Od posebnog je značaja da se pri svim gradovima i opštinama otvore Kancelarije za podršku porodici, kao i Fond za podršku porodici i lečenju teško bolesne dece, koji bi pristupili realizaciji svih ovih ideja, kaže se u saopštenju ove organizacije.
Pročitajte još:(FOTO) Jacenjukova poslanica – ljubiteljka selfija!
Sigurni smo da vreme porodične politike Dveri tek dolazi i duboko smo uvereni da je ovo politika budućnosti, kako na republičkom tako i na lokalnom nivou, kažu Dverjani. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA