Najnovije

Srpski parlamentarci na evropskom Molitvenom doručku

BRISEL - Potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković učestvuje na Evropskom molitvenom doručku koji se održava u Briselu. U delegaciji su i šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić, generalna sekretarka parlamenta Jana LJubičić, kao i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović.
Molitveni doručak EU (Foto: Freeimages)

Molitveni doručak EU (Foto: Freeimages)

Potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković zahvalio se domaćinima na pozivu i istakao da je učešće na Evropskom molitvenom doručku veoma značajno za Srbiju i njenu promociju u svetu, navodi se u saopštenju Skupštine Srbije, prenosi Tanjug. "Principi uzajamne saradnje, tolerancije i borbe za bolje ali i pravednije društvo, principi su koje svi zajedno moramo negovati i primenjivati u svojim zemljama, ali i u celoj Evropi. Ovi principi su i principi hrišćanstva, koje nas uči da neprestano pomažemo jedni drugima", istakao je u svom obraćanju Marinković. On je naglasio da značaj Evropskog molitvenog doručka za Srbiju veliki, jer je jedan od ciljeva naše zemlje ulazak u EU, kao i ostvarenje što boljih kontakata sa predstavnicima zemalja članica EU.
Pročitajte još:Da li Srbija sa Južnim tokom ostaje bez druge stolice u Moskvi?
U okviru Evropskog molitvenog doručka Marinković se sastao sa senatarom iz Alabame, Bilom Higtauerom koji je najavio posetu Srbiji i podršku ekonomskom razvoju i daljim evropskim integracijama Srbije, kao i sa bivšim savetnikom predsednika SAD-a DŽordža Buša za Bliski Istok Munzerom Fatfatom Potpredsednik parlamenta susreo se i sa poslanicima Evropskog parlamenta Miroslavom Mikolasikom i Barbarom Kappel. Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA