Najnovije

(VIDEO) Ova Kanađanka je smrt za džihadiste!

TEL AVIV - LJudi, bezbedna sam, ne brinite, objavila je na Fejsbuku Kanađanka Gil Rozenberg (31), prva žena dobrovoljac koja se na strani kurdskih pešmerga bori u Kobaniju protiv terorista ISIL, a za koju se poslednjih dana čulo da su je zarobili džihadisti.
Gil Rozenberg (Fejsbuk)

Gil Rozenberg (Fejsbuk)

- LJudi, potpuno sam bezbedna. Radi sopstvene bezbednosti nemam pristup internetu ili nekom drugom sredstvu komunikacije. Ne mogu redovno da odgovaram, tek tu i tamo imam priliku da se ulogujem i vidim sve ove gluposti od vesti. Ignorišite priče da sam zarobljena, napisala je ona na svom profilu na Fejsbuku. Gil (odnosno Gila) Rozenberg ima dvojno kanadsko-izraelsko državljanstvo, a u Izrael je imigrirala 2006. i uredno odslužila vojsku. Godine 2009. izručena je Sjedinjenim Američkim Državama zbog povezanosti s velikom pljačkom 25 miliona dolara iz penzionih fondova u toj zemlji. Osuđena je na četiri godine zatvora, ali oslobođena je i prognana iz SAD. U Kobani, sirijski grad blizu granice s Turskom koji je od sredine septembra izložen žestokim napadima islamskih terorista, Rozenbergova je stigla prošlog meseca kao prva žena dobrovoljac.
Pročitajte još:

Žena odsekla mužu penis, zavezala ga za balone i pustila da odleti

Militarizacija Evropska unije, potrošiće čak 4 milijarde na raketu-nosač!

- Odlučila sam da pomognem kurdskim naporima. Pridružila sam se pešmergama, kurdskoj miliciji koja se bori  protiv ISIL. Kurdi su naša braća. To je divan narod koji voli život, baš kao i mi, rekla je ona Izraelskom radiju. U Siriji se, prema zvaničnim podacima, na strani Kurda bori šestoro državljana Kanade. Među njima je i Dilon Hiler iz Ontarija, čiji je otac Rendi poslanik u kanadskom parlamentu. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA