Najnovije

Vlast u Beogradu napravila grešku u budžetu od čak 720 miliona dinara

BEOGRAD-Raspravu o budžetu obeležila je polemika o grešci prema kojoj je pisalo da za vozila za komunalnu policiju ide 800 miliona dinara, umesto 80 miliona dinara.
Gradonačelnik Beograda, Siniša Mali (Foto: JuTjub)

Gradonačelnik Beograda, Siniša Mali (Foto: JuTjub)

Odbornici usvojili budžet za 2015. godinu. Gradonačelnik Siniša Mali najavio je na početku sednice Skupštine grada da bi od januara naknade za porodilje koje su ovoj godini smanjene – mogle da budu povećane. Skupština grada Beograda usvojila je budžet za 2015. godinu, koji je podržalo 62 odbornika, dok je šest bilo protiv.Uzdržanih nije bilo, a budžet je usvojen nakon sat i po rasprave. U budžetu su planirani prihodi i rashodi u iznosu od 80,2 milijarde dinara, a za kapitalne projekte je planirano oko 16,7 milijardi dinara. Budžetom je predviđeno 4,15 milijardi dinara za finansiranje budzetskog deficita, dok je za otplatu glavnice duga domaćim i stranim kreditorima planirano oko 5,35 milijardi. Sredstva za finansiranje deficita i otplatu duga biće obezbeđena od prodaje finansijske imovine u iznosu od tri miliona dinara, zaduživanjem na finansijskom tržištu u iznosu od 7,3 milijardi dinara i iz procenjenog suficita iz 2014.godine u iznosu od 2,1 milijarde dinara. Grad Beograd planira da u 2015. godini uzme kredite od domaćih banaka u iznosu od 248,8 miliona dinara za izgradnju objekata predškolskih i ustanova za osnovno obrazovanje, kao i sportskih objekata. Raspravu o budžetu obeležila je polemika o grešci koja se potkrala, a prema kojoj je pisalo da za vozila za komunalnu policiju ide 800 miliona dinara, umesto 80 miliona dinara. - Budžet za socijalna davanja koji je planiran za 2014. godinu biće ostvaren i u 2015. godini, ali postoji mogućnost da malo povećamo naknade za porodilje- rekao je gradonačelnik. Skupština grada razmatra rebalans budžeta, kao i predlog budžeta za 2015. godinu. Budžetom su planirana sredstva za finansiranje deficita u iznosu od 4,35 milijardi dinara, kao i 5,35 milijardi za otplatu glavnice domaćim i stranim kreditorima, dok je za kapitalne projekte predviđeno 7,07 milijardi dinara. Odbornici će razmatrati i predlog izmena odluka o lokalnim komunalnim taksama i o boravišnoj taksi, kao i Predlog odluke o naknadi za zaštitu i unapređivanje životne sredine na teritoriji grada.
Pročitajte još:DA LI JE PRETERAO: Pogledajte šta je Šešelj napisao o Dragici Nikolić!
Na dnevnom redu je i program uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2015. godinu, izmene odluke o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga, kao i predlog lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2015. godinu. Kako se navodi, na sednici će odbornici raspravljati i o predlogu odluke o modelu i metodu za sprovođenje postupka privatizacije Poljoprivredne korporacije Beograd, predlogu rešenja o pripajanju privrednog društva “Jezero” JP “Ada Ciganlija”. Na dnevnom redu naći će se i imenovanje gradskog pravobranioca i izbor zaštitnika građana. Odbornička grupa Srpske napredne stranke predložila je kandidata za zaštitnika građana Katarinu Žeželj. Ovaj predlog podržalo je 37 odbornika Skupštine grada, a o njemu će odbornici danas odlučivati. Izvor: Telegraf, Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA