Najnovije

INCIDENT: Diplomatske "varnice" Lavrova i Kerija

BAZEL - Na današnjem sastanku Ministarskog saveta OEBS-a u Bazelu, prisustvovali su i Sergej Lavrov, šef ruske diplomatije i DŽon Keri, američki državni sekretar, a varnice su sevnule čim su se sreli.
Lavrov i Keri - danas u Bazelu (Foto: JuTjub)

Lavrov i Keri - danas u Bazelu (Foto: JuTjub)

Pružili su jedan drugom ruku, a zatim je Lavrov zamolio novinare da napuste prostoriju. Dok su novinari izlazili jedan od novinara je upitao:"Gospodine Lavrov, možete li samo prokomentarisati izjavu gospodina Kerija o ruskoj vojsci u Ukrajini?" "Vi ste član američke delegacije?" - odgovorio je Lavrov novinaru, pokazao mu glavom da neće odgovoriti i dodao da sada nije pres konferencija, a zatim se okrenuo ka Keriju i rekao:"O kakvoj vi ruskoj vojsci pričate?". Keri je nešto tiho promrmljao, a zatim je Lavrov nastavio:"Što ne pustite snimke ruske vojske u Ukrajini na SiEnEn-u ili nekoj drugoj vašoj televiziji?" "Ne znam." - odgovorio je Keri zatečeno i vidno zbunjen. To je bila poslednja rečenica koju su novinari na izlazu iz prostorije mogli uhvatiti.
Pročitajte još:Dačić sa Kerijem: SAD će podržati Srbiju na čelu OEBS-a
Na današnjem sastanku OEBS-a, glavna tema koja se iskristalisala je bila Ukrajina i rat u Ukrajini. Posebno je u fokusu bio sastanak Lavrova i Kerija koji je prilikom ovog zasedanja OEBS-a održan u Bazelu. Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA