Najnovije

Karl Bilt izneo svoju tezu o ruskoj istoriji na Krimu

ŠVEDSKA - Švedski šef diplomatije, Karl Bilt, izneo je na Tviteru svoju tezu o ruskoj istoriji na Krimu sa zaključkom da su tanke osnove po kojima Rusija polaže istorijsko pravo na Krim.
Karl Bilt (Foto: government.se)

Karl Bilt (Foto: government.se)

Naime, Bilt na Tviteru kaže: "To je bio grčki grad Herson u kojem se krstio vikinški princ Vladimir Kijevski. Tanke osnove za pravo Moskve na Krim." Bilt je u svom tvitu Svetog Vladimira Velikog označio kao vikinškog princa, a Herson je realno osnovan kao grčka kolonija na jugozapadu poluostrva Krim. Tamo postoji crkva Svetog Vladimira Velikog posvećena prazniku njegovog krštenja.
Pročitajte još:(VIDEO) Šešelj otkrio „poslastice“ o Dačiću i njegovim ljudima!
Nekim od Biltovih pratilaca na Tviteru nije bilo jasno zašto Bilt misli da je to osnova po kojoj Moskva polaže pravo na Krim, te su mu ostavili komentare sa tim pitanjem. Bilt je inače poznat kao veliki protivnik Putina, a mnogi ga nazivaju i "najvećim rusofobom na planeti". Poznat je po izjavi da je "pravoslavlje najveća pretnja po svet", kao i da "Putin gradi pravoslavni bastion protiv Zapada". Karl Bilt je inače jedan od glavnih ljudi famozne Bilderberg grupe i svojevrsni portparol iste.Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA