Najnovije

POSLANICI PITAJU: Ko je u Srbiji odgovoran za "Južni tok"?

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije i danas su iskoristili mogućnost da postave pitanja vladi, među kojima su bila ona koja su se odnosila na situaciju u Majdanpeku, problem sa kafilerijom u Somboru, restituciju, Južni tok.
Skupština Srbije (foto JuTjub printskrin)

Skupština Srbije (foto JuTjub printskrin)

Šef poslaničkog kluba SNS Zoran Babić pitao je danas ministre energetike i unutrašnjih poslova koja je odgovornost srpske strane i njenih pregovarača koji su sklapali energetski sporazum sa Rusijom, pošto je ruska strana odustala od izbradnje gasovoda "Južni tok". On je u delu sednice, kada poslanici svakog utorka i četvrtka postavljaju pitanja Vladi, pozvao MUP da shodno ovlašćenjima koje ima, ispita sve okolnosti pod kojim je taj sporazum napravljen, kao i nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića i DS koji su, kako je ocenio, tada kreirali život građana. - “Moje pitanje upućeno je ministrima energetike i unutrašnjih poslova - koja je odgovornost srpske strane, odnosno glavnih pregovarača prilikom sklapanja energetskog sporazuma, neki od njih su sada naše kolege poslanici, koji su uslovi bili 2007. i 2008. godine kada je ugovor sklapan, da li su povređeni interesi države - pitao je Babić.
Pročitajtejoš:

Tači juri Vučića po NJujorku!

On je ocenio da je sve u Srbiji neprijatno iznenadila vest da je ruska strana odustala od izgradnje "Južnog toka". - “To je za nas bitan projekat ne samo zbog energetske bezbednosti, već i zbog otvaranja novih radnih mesta” - rekao je Babić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA