Najnovije

RUSKI MINISTAR ENERGETIKE: Odluka o "Južnom toku" je konačna!

MOSKVA - Odluka o prekidu izgradnje Južnog toka je konačna, rekao je danas ruski ministar energetike Aleksandar Novak, dok je pomoćnik predsednika Jurij Ušakov je primetio da Evropska unija nije zvanično reagovala.
Foto: «Юžnый potok»

Foto: «Юžnый potok»

Doneta odluka je, po mom mišljenju, konačna i danas se već bavimo razmatranjem izgradnje gasovoda na drugoj maršruti", kazao je Novak, posle današnjeg obraćanja predsednika Vladimira Putina Federalnoj skupštini. Prema Novaku, to će biti gasovod ka Turskoj u skladu sa nedavnim dogovorom dva predsednika, preneo je Tas. Predsednik Rusije Vladimir Putin je početkom ove sedmice, na konferenciji za novinare u Ankari, rekao da Rusija ne može da nastavi realizaciju projekta Južni tok. On je tada stav Evropske unije o Južnom toku nazvao nekonstruktivnom.
Pročitajte još:

Putin: Zapadne sankcije kao stimulans za razvoj Rusije

Pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov je ranije danas izjavio da Kremlj nije dobio zvaničnu reakciju od Evrope u vezi sa odustajanjem Rusije od projekta Južni tok. - Nisam čuo da je Evropska komisija jasno i zvanično odgovorila, tog nije bilo, kazao je Ušakov. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA