Najnovije

Vučić u NJujorku razgovarao sa Tačijem

NJUJORK - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se večeras neformalno u zgradi UN u NJujorku sastao sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, sa kojim je razgovarao o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, navodeći da su se obojica saglasili da bi dijalog trebalo nastaviti što pre.
Aleksandar Vučić (Foto: JuTjub)

Aleksandar Vučić (Foto: JuTjub)

"Razgovarali smo o tome kada, kako i na koji način da se nastavi dijalog. Obojica smo izrazili želju da to bude što pre. Imamo različita mišljenja po pitanju nezavisnosti, ali ja mislim da je važno da moramo da razmišljamo o stabilnosti celog regiona i da je bolje da sve probleme rešavamo razgovorom, a ne na neki drugi način", rekao je Vučić za RTS. On je rekao da će na večerašnjoj sednici Saveta bezbednosti UN govoriti o ulozi Srbije u regionu, o tome da je zemlja stabilizirajući faktor i garant i simbol mira i stabilnosti. "Srbija na verbalne provokacije ne odgovara, ne zato što je slaba ili nedovoljno jaka, već zato što dobro oseća svoju snagu. Drugi se dure i ljute, a to je zato što osećaju ono što je i MMf rekao a to je da ćemo ako nastavimo reforme imati zdravu i uspešnu zemlju za dve ili tri godine ", rekao je Vučić. On je naveo da će u svom opširnom govoru u SB govoriti i o drugim pitanjima, o tome sa čim se Beograd u izveštaju Ban Ki muna slaže a sa čime ne, "zašto tražimo život za Srbe na Kosovu".
Pročitajte još:Bora Đorđević se javno odrekao politike: Nikad više!
Vučić je rekao da je sa sekretarom UN Ban Ki Munom razgovarao o saradnji te organizacije sa Srbijom, da mu je zahvalio na pomoći koju je UN pružio Srbiji posle poplava, kao i o poziciji UNMIK-a na Kosovu, nastavku dijaloga Beograda i Prištine kao i rešavanju određenih problema koje ta institucija ima u Srbiji. I Tači je večeras na svojoj Fejsbuk stranici napisao da se u sedištu UN sastao sa premijerom Srbije sa kojim je razgovarao o nastavku dijaloga, implementaciji postignutih sporazuma za mir i stabilnost u regionu. Kosovo je i dalje čvrsto posvećeno projektu integracije u EU i dijalogu sa susedima, napisao je Tači. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA