Najnovije

Lavrov: Želja NATO i EU, da drže monopol nad istinom je katastrofalna

BAZEL - Pokušaji da se dokaže da NATO i Evropska unija imaju monopol na istinu i da bezbednost i prosperitet mogu da budu postignuti samo unutar njihovih granica su katastrofalni, izjavio je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov.
Sergej Lavrov (Foto: RIA Novosti)

Sergej Lavrov (Foto: RIA Novosti)

"Ako idemo tom logikom, Organizaciju za evropsku bezbednost i saradnju treba ugasiti", rekao je Lavrov sinoć na zasedanju saveta ministara spoljnih poslova OEBS u Bazelu, a preneo sajt RT. On je istakao da OEBS može da bude efikasan samo ako postane potpuno delotvorna međunarodna organizacija i oruđe za kolektivan odgovor na zajedničke izazove. Lavrov je dodao kako zvanična Moskva i dalje insistira na tome da ukrajinska kriza može da se okonča samo putem direktnog dijaloga između Kijeva i samoproglašenih Donjecke i Luganske republike.
Pročitajte još:Orban: Kritike Mekejna su napadi na Mađarski suverenitet
"Pokušaji da se pregovori pretvore u drugi tip formata, u kojima predstavnici Donjecka i Luganska neće učestvovati, su neprihvatljivi. Samo direktan dijalog između sukobljenih strana može da donese rezultat", istakao je ruski ministar spoljnih poslova. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA