Najnovije

Hejgel šalje pojačanja u Avganistan

KABUL - Još 1.000 pripadnika američke vojske u Avganistanu naredne godine, nadomestiće privremeni manjak NATO snaga u toj zemlji, izjavio je odlazeći američki ministar odbrane Čak Hejgel tokom današnje nenajavljene posete Avganistanu.
Čak Hejgel (Foto: defence.gov)

Čak Hejgel (Foto: defence.gov)

Predsednik Barak Obama je odobrio taj korak uprkos ranijem planu da se američke snage u Avganistanu u 2015. ograniče na samo 9.800 ljudi, prenosi AFP. Do manjka u snagama NATO će doći jer zbog produženih izbora u Avganistanu zapadne vlade nisu potpisale sporazume sa tom zemljom o svom doprinosu misiji nakon 2014, koja je dobila naziv "Operacija odlučna podrška", istakao je Hejgel, dodajući da će se povećani broj američkih vojnika odnositi samo na prvih nekoliko meseci 2015.
Pročitajte još:(VIDEO) Američka vojska u Persijski zaliv šalje oružje budućnosti!
Veći broj američkih vojnika ne menja ništa u njihovim zaduženjima - kao što je predviđeno, oni neće učestvovati u borbama već će samo obučavati i davati podršku avganistanskim bezbednosnim snagama. Odlazeći šef Pentagona je napomenuo kako će američke trupe u Avganistanu u 2015. imati i "ogrančenu antiterorističku misiju", usmerenu protiv Al-Kaide, kako bi se sprečilo da za ovu organizaciju Avganistan postane "bezbedno utočište iz kojeg bi ugrožavala SAD" Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA