Najnovije

Velika Britanija pravi vojnu bazu na Bliskom istoku

BAHREIN - Britanija će, nakon 40 godina, imati stalnu bazu na bliskom istoku - u Bahreinu koji je 1971. proglasio nezavisnost od Britanske imperije.
Majkl Falon (Foto: Jutjub printskrin)

Majkl Falon (Foto: Jutjub printskrin)

Trenutnoj floti od 4 "minolovca", očekuje se pridruživanje daleko većih i razornijih brodova, među kojima će biti i nosač aviona. U tu svrhu, i prema postignutom dogovoru o uspostavljanju trajne misije ratne mornarice Velike Britanije u Bahreinu, biće izgrađena nova vojna baza. Troškove izgradnje ove baze preuzele su vlasti Bahreina, koje će u ovaj projekat "investirati" oko 15 miliona funti. Britanski ministar odbrane Majkl Falon izjavio je da je Ujedinjeno Kraljevstvo obnovilo svoje dugoročno prisustvo na Bliskom istoku. Prema njegovim rečima, ovakvoj odluci doprineli su "uspon Islamske države, iranska pretnja, kao i sveprisutna nestabilnost ovog regiona".
Pročitajte još:PREDVIĐANJA RUSKOG VOJNOG EKSPERTA: Kada počne rat, sa Urala ćemo pokrenuti 10.000 tenkova, izbićemo na Balkan, pregazićemo Rumuniju i Bugarsku, izgradićemo savez sa Srbijom i zajedno osvojiti Kosovo i Crnu Goru!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA