Najnovije

Antić: Možda će nam Evropska komisija dati i više od 14 miliona evra

BEOGRAD - Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da se već neko vreme govori o gasnoj interkonekciji sa Bugarskom koja je u redu najviših evropskih prioriteta i da ima obećanja iz Evropske komisije da će Srbiji biti obezbeđena sredstva iz IPA fondova koja će biti veća od do sada dogovorenih 14 miliona evra.
EVRO (Foto: Vikimedija)

EVRO (Foto: Vikimedija)

Antić je novinarima, u pauzi izborne konferencije beogradskih socijalista, rekao da je gasna interkonekcija sa Bugarskom samo prva koja će se raditi sa više zemalja u okruženju a da zatim sledi i gasna interkonekcija sa Rumunijom. On je pojasnio da to nema veze sa snabdevanjem gasom preko Ukrajine i podvukao da je to perspektivan projekat koji treba da obezbedi paraleleno snabdevanje gasom na neki od načina koji su trenutno u fazi projekta a koji se već rade. "Jedan od tih je gasovod Tap, zatim gasovod koji će obezbediti snabdevanje preko Grčke, a oni imaju koncekciju sa Bugarskom. To je evropska praksa i model odgovornog ponašanja kroz koji se obezbeđuje diversifikacija izvora snabdevanja i pravaca snabdevanja", naglasio je Antić.
Pročitajte još:(VIDEO) Atina: Neredi, molotovljevi kokteli i haos
Prema njegovim rečima u 2015. godini će biti završena planska dokumentacija i zaokružen finansijski plan. On je dodao i da će Bugarima EU finansirati njihovu deonicu a da je Srbija u ozbiljnim pregovorima sa EK da postojeći okvir od 14 miliona evra iz IPA fondova poveća. "Dobili smo čvrsta obećanja da možemo da računamo na taj novac, odnosno, na veća sredstva", zaključio je on. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA