Najnovije

Dačić: Niti je EU zvanično tražila priznanje Kosova, niti je Kosovo priznalo pet članica EU

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da Evropska unija nije zvanično tražila od Srbije da prizna Kosovo.
Ivica Dačić (JuTjub printskrin)

Ivica Dačić (JuTjub printskrin)

"Srbija nije promenila svoj stav oko nepriznavanja Kosova, niti je EU zvanično to tražila", rekao je Dačić na redovnoj mesečnoj konferenciji za novinare. "EU to moze to da traži kad oko toga bude postojala saglasnost, ali u je EU nema, jer pet država članica nije priznalo Kosovo", dodao je Dačić. On je rekao da u zvaničnim papirima EU nije zapisano da Srbija ima obavezu da prizna Kosovo i dodao da o tome nije bilo ni reči. "To neko može da kaže u razgovorima koji nisu formalnog karaktera, ali u zvaničnim razgovorima takvog zahteva nije bilo", rekao je šef srpske diplomatije. Kako je rekao Dačić, ono što stoji u papirima Brisela jeste da Srbija ima obavezu da ostvari napredak u dijalogu, a dodao je i da je taj dijalog statusno neutralan.
Pročitajte još:Vučić: Zavide nam neke zemlje zbog svetle budućnosti Srbije
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da zna da će EU tražiti od Srbije da prizna Kosovo i da oko toga mora što pre da se postigne nacionalni konsenzus. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA