Najnovije

Kadirov zaplašio ozloglašene ukrajinske komandante: Pojačavaju obezbeđenje zbog Čečena

Ukrajinske službe bezbednosti su pojačale obezbećenje komandanda ukrajinskih dobrovoljačkih jedinica posle naredbe Kadirova o njihovom hapšenju radi istrage o zločinima i umešanosti u terorističke radnje bataljona „Azov“ i „Dnjepar“.
Na čečenskoj poternici (Foto: LifeNews)

Na čečenskoj poternici (Foto: LifeNews)

Savetnik šefa ukrajinske službe bezbednosti SBU Markijan Lubikivski nazvao je saopštenje predsednika Čečenije, Ramzana Kadirova o hapšenju trojice ukrajinskih poslanika „praznom pretnjom“, ali je odlučio da pojača njihovo obezbeđenje, rekao je u svom intervju ukrajinskim novinarima. Ranije, predsednik Čečenije, Ramzan Kadirov naredio istragu protiv ukrajinskih poslanika Jurija Berezja, Igora Mišučuka i Andreja Livusa posle javne podrške terirostičkog napada u Groznom 3. decembra i smrt 14 policajaca. Da podsetimo da je tokom noći 3. decembra nacionalni Anti Teroristički Savet je započeo anti terorrističku operaciju u Groznom pošto je grupa naoružanih napadača pucala u saobraćajnu policiju. Teroristi su se nakon toga barikadirali u domu Novinara u centru grada i uništeni su do jutra. Kako Lajf NJuz saznaje, teroristi su planirali veliki napad u Groznom.
Pročitajte još:

Ramzan Kadirov naredio „lov“ na komandante ukrajinskih bataljona „Dnjepar“ i „Azov“

Pripadnik „Narodnog fronta“ Andrej Livus je zahtevao da Rusija prestane sva svim akcijama protiv terorista i započne pregovare. NJegov kolega Igor Mušičuk, koji je komandovao bataljonom „Azov“, rekao je da Ukrajina treba da podrži otvaranje „drugih frontova na Kavkazu i Centralnoj Aziji“, a komandant bataljona „Dnjepar 1“ Juri Berezj je nazvao teroriste „svojom braćom“ i saveznicima Ukrajine. Istražni organi u Rusiji su već započeli istragu povodom navedenih izjava. Izvor: Lajf NJuz, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA