Najnovije

GEOEKONOMSKI UDAR: Evroazijski blok uspostavlja zonu slobodne trgovine sa čak 40 zemalja

MOSKVA - Sergej Nariškin, portparol Donjeg doma ruske Državne dume, na međunarodnoj konferenciji u Astani koja je održana krajem novembra, rekao je da će od januara 2015. godine, kada na snagu zvanično stupa Evroazijski ekonomski savez, svetu postati jasno da je na sceni novi geopolitički gigant.
Sergej Nariškin (Foto: JuTjub)

Sergej Nariškin (Foto: JuTjub)

On je rekao da čak 40 zemalja čeka da potpiše sporazum o uspostavljanju zone slobodne trgovine sa Evroazijskim ekonomskim savezom. "Već pet zemalja Zajednice nezavisnih država (bivši Sovjetski savez) je napravilo evroazijski izbor, a čak 40 zemalja iz svih krajeva sveta je izrazilo želju i uputilo zahtev za uspostavljanje zone slobodne trgovine sa Evroazijskim ekonomskim savezom." - kaže Nariškin. Članovi Evroazijskog ekonomskog saveza su Rusija, Belorusija, Kazahstan i Jermenija. A očekuje se da uskoro članica postane i Kirgizija.
Pročitajte još:Putin u najužem izboru za „Ličnost godine“ časopisa Tajm
Nariškin je objasnio da Evroazijski ekonomski savez nudi unikatnu platformu veće saradnje između Zapadne Evrope i Azijsko-Pacifičkog regiona. "I u Evropi i u Aziji ljudi pokazuju ogromno interesovanje. To ogromno interesovanje i jeste nešto što nas uverava da ćemo rasti i pozitivno se razvijati." - zaključio je Nariškin. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA