Najnovije

Uhapšen bosanski musliman zbog zločina nad Srbima

SARAJEVO - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine danas su, po naredbi Tužilaštva BiH, u sarajevskom naselju Ilidža uhapsili državljanina BiH Zaima Laličića zbog sumnje da je počinio ratni zločin nad žrtvama srpske nacionalnosti na području Hrasnice tokom 1992. i 1993. godine.
Uhapšen bošnjak (Foto: Europa.eu)

Uhapšen bošnjak (Foto: Europa.eu)

Laličić (1959) je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je u svojstvu pripadnika Armije RBiH postupao protivno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vreme rata, prenela je Fena. Osumnjičen je za nečovečno postupanje i fizičko zlostavljanje više osoba srpske nacionalnosti, kao i višestruko silovanje i seksualno zlostavljanje jedne ženske osobe srpske nacionalnosti. Žrtve su bile nezakonito zarobljene u jednom objektu na području sarajevskog naselja Hrasnica.
Pročitajte još:Albanci nam oteli 11 milijardi dolara imovinePogledajte šta su o Južnom toku razgovarali Putin i Nikolić
Nakon što pripadnici SIPA-e predaju osumnjičenog postupajućem tužiocu, biće ispitan, a zatim će tužilac doneti odluku o pokretanju predloga za određivanje mere pritvora, saopštilo je Tužilaštvo BiH. Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA