Najnovije

Al Kaida osuđuje varvarstvo "Islamske države"

Viši vojni komandant ogranka Al Kaide u Jemenu istakao je da njegova organizacija nikada neće postupati kao Islamska država.
Foto: Frontpagemag.com

Foto: Frontpagemag.com

Nasr bin Ali al-Ansi je osudio javno pogubljivanje zarobljenika istakao da snimanje i deljenje tog materijala nije prihvatljivo. “Raditi tako nešto pod imenom islama i džihada je velika greška i nije prihvatljivo bez obzira kakva su opravdanja. To je varvarstvo“, istakao je Al-Ansi. Ipak, ovakva izjava jednog od lidera Al Kaide na arapskom poluostrvu nije u skladu sa delima te grupacije, koja je, poput Islamske države, u video snimku pretila ubistvom dvojice zarobljenika ukoliko SAD ne pristanu na zahteve. SAD nisu pristale, organizovale su operaciju spasavanja u kojoj su živote izgubili Luk Somers i Pjer Korki, međutim, osmoro preostalih zarobljenika je spaseno.
Pročitajte još:Rusija upozorava ameriku zbog raketnog štitaProdubljuje se jaz između bogatih i siromašnih
Islamska država je izvorno nastala kao krilo Al Kaide, međutim, osamostalila se posle neslaganja oko taktike delovanja. Lideri Al Kaide su osudili delovanje Islamske države, a do najavljenog pomirenja nije došlo, čak prema nekim navodima, proteklih dana dve terorističke organizacije su se međusobno sukobljavale. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA