Najnovije

Merkel: Prvi put kažem, u Siriji je neophodna vojna akcija

BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je u Siriji neophodna vojna akcija, iako to neće okončati rat u toj zemlji.
Angela Merkel (Foto: bundeskanzlerin.de)

Angela Merkel (Foto: bundeskanzlerin.de)

"Kad je reč o Siriji, kažem ovo prvi put: biće nam potrebna vojna akcija, ali ona neće doneti rešenje, potreban nam je politički proces, ali on baš ne teče dobro", rekla je Merkelova u intervjuu nemačkom radiju "Dojčlandfunk", a preneo Rojters. Prema isečcima iz tog intervjua, koji će biti emitovan kasnije tokom dana, nemačka kancelarka je rekla da će u razgovore morati da bude uključen i režim sirijskog predsednika Bašara al Asada. "Da bi se postiglo političko rešenje, potrebno je da predstavnici sirijske opozicije i oni koji trenutno vladaju u Damasku, kao i ostali, ostvare stvarni uspeh u pregovorima", rekla je Merkelova. Ona je dodala da bi Rusija, SAD, Saudijska Arabija i Iran mogli da igraju važnu ulogu u tim razgovorima, kao i Nemačka, Francuska i Britanija.
Pročitajte još: Pod udarima ruske avijacije snage DŽejš al-Fatah odstupaju prema TurskojEvo zašto su ruski bombarderi tako precizni
Izvor: Tanjug
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA