Najnovije

SKANDAL: Policija pomagala regrutaciju albanskih džihadista za rat u Siriji!

TIRANA - Četvorica ranijih pripadnika albanske baze komandosa Zal Her, učestvuvale su u ratu u Siriji, javlja dopisnik makedonske agencije MIA iz Tirane.

Albanski džihadista u Siriji (printskrin Jutjub)

Albanski džihadista u Siriji (printskrin Jutjub)

Pored optužnice za teška krivična dela, Artur Bala, poznat pod religioznim imenom Omer, jedan je od muslimanskih vernika, koji se zaputio u Siriju, ali se ponovo vratio u Albaniju.

Ali, Artur Bala nije jedini albanski komandos, koji je „posetio“ Siriju.

U dosijeu Tužilaštva je i Diamant Raša (Ebu Amar), ubijen u Siriji u decembru prošle godine, Erjon Alinj, iz Podgradeca,  isto tako ubijen u Siriji, kao i Leonard Perlika, koji je bio, ali se i vratio iz Sirije.

U dosijeu Edmonda Suparakua (Ebu Beker) koji se vratio iz Sirije, nije navedeno da li je bio pripadnik specijalne jedinice „Komandosi“

Artur Bala je pre tri godine počeo da praktikuje islamsku religiju i da posećuje džamiju „Novi prsten“ u Tirani, kojom je rukovodio samoproglašeni imam Genci (Abdurahim) Bala, koji je već iza rešetaka kao „mozak“  regrutacije vernika, koji ratuju u Siriji na strani terorističke organizacije Al-Nustra, izveštava dnevnik “Gazeta šćiptare“.

Istraga o slučajevima regrutovanja i ispraćaja albanskih državljana na bojišta u Siriji se proširuje i na redove policije.

Tužilaštvo već ima dvojicu osumnjičenih pripadnika policije, jednog oficira, zbog pomaganje „borcima“ da prođu preko aerodroma u Tirani.

Mediji navode primer Šelzena Dumanija, kojem je sa šestogodišnjim sinom i devetogodišnjom ćerkom bilo dozvoljeno da prođu nakon što su se javili policijskom oficiru.

Izvor: press24.mk

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA