Najnovije

VOJSKA VENECUELE SPREMNA DA BRANI USTAV I SUVERENITET: Oružane snage na strani legitimnog predsednika Nikolasa Madura (VIDEO)

Ministar odbrane Venecuele Vladimir Padrino izjavio je u sredu da će vojska ove zemlje nastaviti da brani ustav Venecuele i nacionalni suverenitet i da neće prihvatiti "nametnutog predsednika".

Vojska Venecuele (Foto: Jutjub)

Bez izričitog imenovanja opozicionog lidera Huana Guaidoa, Padrino je saopštio stotinama hiljada svojih sledbenika na Tviteru da dok očaj i netolerancija i dalje ugrožavaju mir zemlje, vojska neće prihvatiti predsednika nametnutog u senci mračnih interesa i samoproglašenih van zakona. On je dodao da će vojnici braniti ustav i biti garant nacionalnog suvereniteta.

Padrinove izjave usledile su nakon što je američki predsednik Donald Tramp prethodno objavio da su SAD priznale Guaida za privremenog predsednika zemlje nakon što se 35-godišnji političar proglasio predsednikom nakon što je položio vlastitu zakletvu.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro kasnije je oštro kritikovao taj korak, tvrdeći da vlada SAD pokušava da izvrši državni udar. Maduro je od tada prekinuo diplomatske i političke odnose sa SAD, dajući američkim diplomatama 72 sata da napuste zemlju. Više o tome pročitajte OVDE.

Snimci na društvenim medijima pokazuju da se kanisteri suzavca bacaju na gomilu demonstranata u glavnom gradu. Brojke pokazuju da su četiri osobe stradale u protestima od kada se Guaido proglasio za privremenog predsednika zemlje.

Paragvaj, Argentina, Kanada, Gvatemala i Peru su od tada priznale Guaida za privremenog predsednika nakon poteza SAD. 

Nikolas Maduro spreman da protera sve američke diplomate iz Venecuele. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vojska Venecuele bacala suzavac na demonstrante

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA