Najnovije

SNS i NDS saglasne o ključnim pitanjima

BEOGRAD - Srpska napredna stranka i Nova demokratska stranka postigle su danas saglasnost u vezi sa ključnim pitanjima, a kako je najavio lider naprednjaka Aleksandar Vučić, nakon sednice Glavnog odbora te stranke početkom sledeće sedmice, biće poznati svi detalji o formiranju nove vlade.
FOTO: SNS

FOTO: SNS

Vučić je nakon razgovora sa predsednikom NDS Borisom Tadićem najavio da će razgovori, kako sa tom strankom, tako i sa SPS biti nastavljeni tokom vikenda, a da bi potom u ponedeljak ili utorak bila održana sednica GO SNS. - Tokom vikenda razgovaraćemo sa predstavničima NDS, SVM i SPS , a imaćemo i unutarstranačke razgovore, rekao je Vučić. Buduća vlada, ponovio je, funkcionisaće kao ozbiljan tim, i dodao da će "političke partije jednom za svagda biti izbačene iz javnih preduzeća i upravnih odbora". Srbiji je, naglasio je, potrebna vlada koja će da radi, bude ozbiljna, odgovorna, stručna, "a ne da se pravi po kvotama i kontingentima". - S time se složio Tadić...Važno je da smo izrazili želju da zajednički radimo za dobro Srbije i izborimo za obolji život građana Srbije, poručio je Vučić.
NDS

Glavne teme sastanka Vučić-Tadić bile su ekonomija i socijalna pitanja, ali i kako je istakao Tadić bilo je i osvrta na neke greške iz proteklog perioda. Vucić je rekao da se "temeljno i opsežno razgovaralo o situaciji u Srbiji" i tome kakvi su poslovi pred zemljom, kakve je reforme potrebno sprovesti, omogućiti fiskalnu konsolidaciju zemlje i stvaranje zdrave ekomonije. - Potrebno je narodu da se kaže istina kakva jeste, ništa ne treba da skrivamo, već da se borimo, da vlada treba da bude ozibliljan tim i da svi vodimo racucna o vitlanim državnim i nacionalnim interesima bez obzira da li smo u opoziciji ili na vlasti, kazao je Vučić. Tadić je ukazao da je u Srbiji nastupio istorijski trenutak kada je nužno da vlada i opozicija složno rade na rešavanju društvenih i ekonomskih problema, ta da će se njegova stranka ponašati u skladu sa tim bez obzira da li će biti deo vladajuće koalicije ili ostati u opoziciji. Vlada će, kako je rekao, morati da donosi teške odluke, a da to neće moći da čini ako pozicija pristupa demagoški tom procesu. Lider NDS, koji je zadovoljan današnjim razgovorom, jer su identifikovani ključni problemi društva i načini na koje oni moraju da budu rešavani. takođe je rekao i da je sastanak bio gotovo u potpunosti fokusiran na ekonomska i egzistencijalna pitanja, i pokazao da postoji najviši mogući nivo saglasnosti dveju stranaka o tim temama. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA