Najnovije

RUSI SE JAKO ZALEĆU: Raspisana poternica za hapšenje

Pjotr Jozef Hofmanjski, državljanin Poljske, rođen 1956. godine, traži se po članu Krivičnog zakona Ruske Federacije, saopštilo je rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije objavilo je poternicu za predsednikom Međunarodnog krivičnog suda (MKS) Petrom Hofmanjskim, navodi se u bazi podataka o poternicama resora, objavilo je Ministarstvo.

Kako se navodi, Pjotr Jozef Hofmanski, državljanin Poljske, rođen 1956. godine, traži se po članu Krivičnog zakona Ruske Federacije. 

U Ministarstvu nisu saopštili druge detalje.

Podsetimo, pretpretresno veće Međunarodnog krivičnog sud izdalo je u martu naloge za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina i ombudsmana za decu Mariju Lvovu-Belovu u vezi sa događajima u Ukrajini i zbog optužbi za "ilegalno deportovanje" ukrajinske dece.

MEĐUSOBNO KLANJE U EU: Šolc stavlja barijeru na granici sa Poljskom?

Zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova tada je izjavila da "odluke Međunarodnog krivičnog suda nemaju nikakav značaj za Rusiju, čak ni sa pravne tačke gledišta".

Istražni komitet Ruske Federacije pokrenuo je krivični postupak protiv sudija Međunarodnog krivičnog suda (MKS) Hana Karima Asada Ahmada i sudije Rosarija Salvatore Aitala koji su izdali naloge za hapšenje, i stavio ih na poternicu.

Zatim je u julu Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije raspisalo poternicu za još jednim sudijom Međunarodnog krivičnog suda - Tomokom Akaneom, koji je izdao nalog za hapšenje predsednika Vladimira Putina.

Komentarišući ovu odluku, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je napomenuo da Moskva ne priznaje jurisdikciju tog suda.

KREMLJ IMA PORUKU ZA SRBIJU: Tiče se Kosova i Metohije, šta će to Rusi da urade

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA