Najnovije

DAČIĆ: Pritiskaće nas ali mi nikada nećemo kvariti odnose sa Rusijom!

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je da se Srbija neće priključiti merama protiv Ruske Federacije i da neće morati da kvari odnose sa Rusijom. Glasanje u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, Dačić okarakterisao kao "politički egzibicionizam nekih političkih stranaka" iz Srbije. 
Foto: JuTjub skrinšot

Foto: JuTjub skrinšot

Verovatno će nas pritiskati, ali mi nećemo kvariti odnose sa Rusijom, rekao je Dačić.
Premijer je istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet svake članice UN, ali s druge strane, kako je naglasio, sigurno se neće pridružiti merama protiv Rusije.
Dačić je napomenuo da Srbija ima dva principijelna stava koja su on i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, više puta objašnjavali visokoj predstavnici za spolju politiku i bezbednost EU Ketrin Ešton. - Mi smo to rekli Ketrin Ešton iako to nije htela ni da nas pita, rekao je Dačić. On je napomenuo da je Eštonova u razgovorima sa njima bila korektna i rekla da "svi najavljuju to da će nas ona pritiskati" u vezi sa Rusijom, ali ona to ipak nije učnila. Dačić je ocenio i da je ono što se desilo prilikom glasanja u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope "jedan politički egzibicionizam nekih političkih stranaka koje ne vode računa o većinskom raspoloženju naroda u Srbiji". On je dodao da je bitno to da su vladajuće stranke imale jasan stav i glasale protiv mera prema Rusiji. - Rusija nikada nije bila protiv Srbije, nikada nam nije uvela sankcije niti druge mere protiv naše zemlje i Srbija će sigurno to poštovati i vratiti istom merom, naglasio je Dačić.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA