Najnovije

SNIMLJEN U MOSKVI: Prigožin rešio da udovolji Kremlju! (VIDEO)

MOSKVA - Jevgenij Prigožin, prvi čovek famozne vojne grupe Vagner, snimljen je u Moskvi i to kako ulazi u zgradu Ministarstva odbrane RF.
Prigožin (Foto: Jutjub)

Prigožin (Foto: Jutjub)

Naime, on je došao u ministarstvo da potpiše ugovor kojim će Vagner biti integrisan u strukture ruske armije i pod komandom ruske vojske.

Ovo je bila velika tema poslednjih nekoliko dana, obzirom da je Prigožin odbijao da potpiše ugovor sa ministarstvom odbrane RF koji povlači i to da svaki njegov borac ima individualni ugovor sa ruskom vojskom.

Prigožin je okaraterisao potencijalni proces potpisivanja ugovora “ponižavanjem boraca”.

„Kada je domovina bila u nevolji, kada je bila potrebna pomoć PMC Vagnera, a svi smo došli da je branimo, predsednik nam je obećao sve socijalne garancije.

Spreman sam da obezbedim borce Vagner PMC, ali danas sam ovde, a sutra me nema. I zato, naravno, država treba da učestvuje u socijalnim garancijama za veterane, za borce koji su izvršili zadatak.

Dakle, kada smo počeli da učestvujemo u ovom ratu, niko nije rekao da ćemo biti u obavezi da sklapamo ugovore sa Ministarstvom odbrane. Niko od boraca Vagnerovog PMC-a nije spreman da ponovo krene putem srama. I tako niko neće potpisivati ugovore.

Što se tiče socijalnih garancija, mislim da će Državna duma i predsednik naći kompromisno rešenje u kome će kao borci dobiti i socijalne garancije i dokumenta.

Jer obično „borca“ prima osoba koja je već izašla iz NVO zone, ili je ranjena, ili prima njegova porodica, jer je poginuo. Imam 20.000 mrtvih, da li i oni da potpišu ugovor sa Ministarstvom odbrane?

Danas smo u ratu, rečeno nam je da zaključimo ugovor sa Ministarstvom odbrane. Sa kim će nam reći da sutra potpišemo ugovor? Zato mislim da će se naći rešenje, a u svakom slučaju nećemo sklapati ugovor.

Ministarstvo odbrane je važan državni organ, važna struktura. Ali ako ga je privatizovala grupa privatnika, to ne znači da treba da učestvujemo u ovom zločinu“, objavila je njegova pres-služba Prigožinove reči.

Izgleda da su ipak našli zajednički jezik… Pogledajte njegov dolazak u zgradu ruskog ministarstva odbrane:

 

Pročitajte OVDE više o diverziji ruske armije u Nikolajevu!

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA