Najnovije

2.000 zabavljača i 45 karnevalskih grupa u Rakovici

BEOGRAD - Više od 2.000 zabavljača i 45 karnevalskih grupa Drugog međunarodnog karnevala prodefilovalo je danas Ulicom Patrijarha Joanikija na Vidikovcu.
Deca iz OŠ "Kosta Abrašević" iz Resnika (Foto: Pravda)

Deca iz OŠ "Kosta Abrašević" iz Resnika (Foto: Pravda)

Kako se navodi u saopštenju opštine Rakovica, pobednik ovog karnevala je grupa "Indijanci" iz Osnovne škole "Kosta Abrašević", drugo mesto pripalo je karnevalskoj grupi Pete ekonomske škole, dok je treće mesto osvojila karnevalska grupa Osnovne škole "Vladimir Rolović" pod nazivom "Šareni svet".

Predsednik Opštine Rakovica Milosav Miličković izjavio je da je ova manifestacije postala brend te opštine. "Napredak Rakovičkog karnevala u odnosu na prošlu godinu je evidentan. Sada imamo više učesnika, više publike, interesantniji smo medijima, dok je i organizacija na većem nivou. Obećavam, naredne godine bićemo još bolji", rekao je Miličković. I ove godine na Rakovičkom karnevalu učestvovao je veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva - Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Italije. Pred žiteljima Rakovice svoje kostime i veštine pokazale su karnevalske grupe iz Šapca, Leskovca, Vrnjačke Banje, Bele Crkve, Požarevca.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA