Najnovije

SPREMAJU SE DA PREDSTAVE SVETU NAJNOVIJA DOSTIGNUĆA: Šojgu saopštio koja tehnika će biti prikazana na Paradi pobede (VIDEO)

U Moskvi će se na paradi u čast 73. godišnjice Velike pobede u Velikom otadžbinskom ratu po prvi put pokazati neke od najnovijih modela opreme, rekao je ministar odbrane Sergej Šojgu, prenose RIA Novosti.

Ruski avioni (Foto: Jutjub)

"Tu će biti borbeno vozilo za podršku tenkova (BMPT), supersonični avion Su-57, borbeni višenamenski kompleks "Uran-9", višenamenski kompleks za razminiravanje "Uran-6" i bespilotne letelice kratkog dometa "Korsar", rekao je Šojgu.

Ministar je napomenuo da će mehanizovana kolona na paradi "imati više od 190 jedinica napredne tehnike, što određuje savremni izgled ruske armije".

Pripreme za paradu vazduhoplovnih i mehanizovanih jedinica počele su 28. marta u moskovskom regionu Alabino. Noćne probe na Crvenom trgu održaće se 26. aprila i 3. maja, a generalna proba 6. maja. Pogledajte OVDE optužbe Vuka Jeremića na račun Vučića da je tražio Trampov "tvit". Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA