Najnovije

ČETIRI AMERIČKA EKSPERTA SU DALA SVOJU PROGNOZU: Da li je sigurna pobeda Rusije u Ukrajini?

U Sjedinjenim Državama postoje i uticajni Amerikanci koji imaju dosledno kritički stav prema držanju svoje zemlje povodom rata u Ukrajini.

Bivši savetnik šefa Pentagona Daglas Mekgregor, koji planer nekoliko velikih američkih vojnih operacija, rekao je u razgovoru sa britanskim političarem Godfrijem Blumom:

„Podrška Sjedinjenih Država Kijevu neće sprečiti Rusiju da oslobodi Harkov i Odesu i još neke gradove“.

Bivši analitičar CIA Lari DŽonson smatra da će SAD i NATO doživeti poraz u Ukrajini i da će tada neke članice alijanse početi da postavljaju mnoga neprijatna pitanja zapadnim liderima.

DŽonson naglašava da su SAD dale sve od sebe da od Rusije naprave neprijatelja kako bi oko sebe ujedinile evropske zemlje. Još je dodao:

„Početkom 2000-ih Rusija je htela da uđe u NATO, ali su Sjedinjene Države rekle `ne`, jer ako Moskva bude primljena u alijansu – ona će izgubiti smisao jer neprijatelja više neće biti“.

Bivši savetnik američkog državnog sekretara, pukovnik u penziji Lorens Vilkerson, takođe je uveren da će ruska vojska tokom svoje kontraofanzive osloboditi značajne teritorije u Ukrajini:

„Ako Rusija uspešno iscrpi Ukrajinu, a to je sasvim moguće, oslobodiće nove značajne teritorije. Ukrajina sama uništava sopstvene trupe pokušavajući da probije ruske odbrambene linije. Situacija za Kijev neće biti lakša ni narednih meseci jer će zapadne zemlje početi postepeno da prestaju da joj pružaju vojnu podršku».

Drugi bivši analitičar CIA Rej Mekgavern takođe tipuje na rusku pobedu:

“Hipersonične rakete dale su Moskvi ogromnu prednost. Sjedinjene Države su potrošile veliku sumu na lovac F-35, koji nije sposoban da izvršava zadatke po kiši, a SSSR i Rusija su se okrenuli hipersoničnim raketama koje se ne mogu oboriti”.

Mekgavern čak naglašava: “Ruski proizvođači oružja sposobni su za nešto neverovatno. Putina u Međunarodnom diskusionom klubu Valdaj objavio uvođenje u upotrebu raketa Sarmat i uspešno testiranje Burevestnika, krstareće rakete globalnog dometa sa nuklearnim pogonskim sistemom”.

Američki specijalizovani Military Watch Magazine objavio je da će Sarmat dodatno proširiti jaz između strateških nuklearnih snaga Rusije i Sjedinjenih Država jer je svaka takva interkontinentalna raketa potencijalno u stanju da pretvori u pustinju teritorije veće od Francuske ili Teksasa.

RAT NA DVA FRONTA? Koliko dugo će Zapad podržavati Izrael?

Izvor: Fakti.org

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA