Najnovije

SNP: Srpsku imovinu na KiM treba nametnuti kao urgentnu temu

BEOGRAD- Srpski zvaničnici ne smeju da poveruju taktičkom manevru vlasti lažne države Kosovo u vezi s izmenama tamošnjeg zakona o javnim preduzećima, već moraju da, u razgovorima sa predstavnicima međunarodne zajednice, već 9. februara, zaštitu imovine Srbije na KiM nametnu kao urgentnu temu - stav je Srpske narodne partije (SNP).
Nenad Popović (Foto: srpskanarodnapartija.rs)

Nenad Popović (Foto: srpskanarodnapartija.rs)

Jer, osim što je Republika Srbija, u poslednjih pet decenija, uložila više od 17 milijardi dolara u putnu, energetsku i telekomunikacionu infrastrukturu i privredu na KiM, u južnoj srpskoj pokrajini, leže, prema procenama Svetske banke (SB), mineralne rezerve u vrednosti od čak 13,5 milijardi evra.
Pročitajte još:Tači: O Trepči nema razgovoraAgencije: Vučiću veruje 2 miliona ljudi
- Na lokacijama Belo Brdo, Crnac, Stari Trg, Ajvalija i Novo Brdo nalazi se 21,5 miliona tona olova, cinka i srebra koji su ekonomski isplativi za eksploataciju. Tu se nalazi i 1,7 miliona tona boksita (uz potencijalnih 4-5 miliona tona), a kompleks "Feronikl" procenjen je na oko 14 miliona tona rude. Najzad, rezerve uglja lignita procenjene su od strane SB na 8,3 milijardi tona, uz još 10 milijardi potencijalnih rezervi - tvrdi Srpska narodna partija i ističe da je Kosovo "srpska tekovina i stečevina i neotuđiva svojina države Srbije i njenih građana". Izvor: Pravda          

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA