Najnovije

Tusk: Ceo Balkan u NATO!

VAŠINGTON - Premijer Poljske Donald Tusk kaže da bi pre ili kasnije ceo Balkan trebalo da bude potpuno uključen u evropske i evroatlantske strukture.
Foto: JuTjub

Foto: JuTjub

Tusk se danas u Varšavi susreo sa premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem. "Poljska visoko ceni napredak Crne Gore u pregovorima sa Evropskom unijom. Crna Gora je primer nacionalnog konsenzusa oko evrointegracije", kazao je premijer Tusk i naglasio da Podgorica ima punu podršku Varšave u nastojanju da dođe do punopravnog članstva u Uniji. Poljski premijer izjavio je da zvanična Varšava podržava proširenje NATO-a i na druge zemlje zapadnog Balkana. "Balkan bi pre ili kasnije trebalo da bude u potpunosti integrisan u evropske i evroatlantske strukture", kazao je Tusk.
Đukanović i Tusk su razgovarali o bilateralnoj saradnji, te pohvalili porast trgovinske razmene za 20 odsto prošle godine, a razgovarali su i o Ukrajini.
Poljski premijer je novinarima saopštio da su stavovi Podgorice i Varšave o rešavanju krize u Ukrajini identični. Predsednik Vlade Crne Gore doputovao je u Varšavu na godišnju konferenciju Evropske banke za obnovu i razvoj. Kao glavna tema skupa o kojoj će raspravljati preko 2.500 učesnika od 14. do 16. maja na Narodnom stadionu u Varšavi najavljena je analiza ekonomskih promena u Istočnoj i Srednjoj Evropi nakon pada gvozdene zavese 1989. godine. Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA