Najnovije

Ana Ivanović nastavlja sa pobedama u Rimu

RIM - Ana Ivanović je nastavila sa pobedama u Rimu, bez izgubljenog seta. Protiv Francuskinje Aliz Korne je imala oscilacija, ali je pokazala čvrstinu u ključnim trenucima oba seta. U prvom je to bilo u taj-brejku koji je dobila ubedljivo – 7:1. U drugom je morala da sustiže vođstvo protivnice od 4:2, što je učinila sa tri uzastopno dobijena gema. Korne je uspela samo da izjednači na 5:5, a potom je naša teniserka vezala još dva gema za 7:5.
Foto: JuTjub

Foto: JuTjub

Žreb nije bio naklonjen Ivanovićevoj. U trećem kolu je čeka Marija Šarapova čije trenutno sedmo mesto na svetskoj listi ne odražava i realnu formu. Posle dužeg perioda povreda Ruskinja se vraća u vrh sa dve vezane titule. U Rim je stigla posle osvajanja Madrida, a krajem aprila, u finalu turnira u Štutgartu, savladala je upravo Ivanovićevu. Ana je povela protiv Marije sa 6:3, ali kada je u drugom setu dozvolila preokret, Ruskinja je stigla do još jedne pobede, sa 6:4 i 6:1 u preostala dva seta. I Šarapova ima dosta oscilacija u igri. U drugom kolu rimskog turnira gubila je od Monike Puig na startu oba seta, prvi sa 2:0, a drugi sa 4:1, ali je u finišu uspevala da nadjača protivnicu: 6:3, 7:5. Serena Vilijams se oporavila od povrede u Madridu i lako prošla Andreu Petković, dok je njena sestra Venus eliminisana. Najveće iznenađenje dogodilo se u muškoj konkurenciji. Posle pauze i otkaza od Madrida, zbog rođenja sinova, Rodžer Federer je već na startu u Rimu izgubio od Žeremija Šardija, uprkos lako dobijenom prvom setu.
Jedan od najjačih utisaka do sada su vrlo loše okolnosti za igru u Rimu, koje je Novak Đoković svrstao među najgore. Neprekidno duva jak vetar i nosi prašinu u lice takmičarima, a povremena kiša dodatno otežava uslove.
Đoković u trećem kolu igra sa Filipom Kolšrajberom. Protiv Nemca vodi sa 3:1, ali u oba susreta na šljaci imao je problema. Na Rolan Garosu 2009. je pretrpeo jedini poraz, a revanširao se na istom mestu, prošle godine, sa 3:1. Ostala dva susreta igrali su u Indijan Velsu. Drugi teniser sveta je tek pre nedelju dana počeo sa treninom, posle povrede zgloba desne ruke, zbog koje je preskočio turnir u Madridu. Prema rečima Marjana Vajde, koji u Rimu deli trenerske obaveze sa Borisom Bekerom, Novak je prvi meč, protiv Radeka Štepaneka, dobio glavom, svestan da sa rukom ne sme mnogo da rizikuje.
Važniji rezultati – teniserke: Mekhejl – Đorđi 6:1, 3:6, 6:1, Skjavone – Muguruza 3:6, 6:1, 7:6(5), Stosur – Vesnjina 6:2, 6:3, A. Radvanjska – Ormaečea 6:3, 6:2, Erani – Makarova 6:2, 6:3, Suarez – V. Vilijams 6:4, 6:2, Lepčenko – Stivens 6:2, 6:2, Halep – Kiz 5:7, 6:0, 6:1, S. Vilijams – Petković 6:2, 6:2.
Izvor: Tanjug / Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA