Najnovije

Bidža: Zbog neznanja i nemara vlasti, zadesila nas je nesreća neslućenih razmera

SVILAJNAC - U centru Svilajnca od poplave je stradala i kuća Dobrivoja Budimirovića Bidže, dugogodišnjeg bivšeg predsednika opštine. U potresnoj ispovesti za list "Vesti" kaže da ovakvu katastrofu nikad nije video i doživeo. Priznaje da nije očekivao da će i ovakva muka da ga snađe u gradu čiji svaki kutak zna kao svoj džep, kao i ćudljivu narav reke Resave.
Foto: Jutjub

Foto: Jutjub

Za strašni potop on optužuje aktulenu vlast Svilajnca na čelu sa Predragom Milanovićem, koji je, kako veli, doneo odluke s tragičnim posledicama i pokazao da ne vlada situacijom. - Poznajem kako diše reka Resava. I ranije je bilo poplava, ali nikada Svilajnac nije plivao u vodi, a kamoli da se neko udavi u poplavi. To nisam mogao ni u najsurovijim snovima da predvidim, a kamoli kao predsednik opštine da dozvolim - kategorično je Budimirović. Ovaj domaćin tvrdi da je morala da se otvori leva strana Resave umesto što se voda prelila u desnu stranu korita ove reke čime je direktno otvoren put stihiji prema centru grada.
Ni glasa od naprednjaka Na pitanje da li je kao član glavnog odbora Srpske napredne stranke imao kontakte sa nekim iz vrha stranke, kaže: - Niko me nije ni okrenuo. Sramota, zvali su me prijatelji sa svih strana, ali iz moje stranke, niko, čak ni oni za koje sam mislio da su mi prijatelji.
- U petak na subotu, noć, u petnaest do tri zvao sam krizni štab i rekao im da otvore levu stranu Resave, uz upozorenje šta nas čeka ako to ne urade, a oni mi rekoše da sam ja prošlost i da im se ne mešam u posao - ogorčen je Bidža. Nadležnima je, veli, predložio otvaranje kanala između Svilajnca i sela Košiljeva, što se postiže otvaranjem leve strane Resave, kod sela Tropinje, ali nisu hteli čak ni da ga saslušaju. - Zbog neznanja i nemara onih koji vode Svilajnac, zadesila nas je nesreća neslućenih razmera. To se u istoriji naše varoši nije desilo! Zna se kako se Resava u takvim situacijama obuzdava, ali ko je to mogao da uradi - nemoćno se pita Budimirović i ističe da to nije moglo da uradi nadobudno rukovodstvo, koje je žrtvovalo Svilajnac. Na vlasti u Svilancu je koalicija DS i SPS, a predsedik opštine Predrag Milanović, koga Bidža smatra odgovornim, je iz Demokrtatske stranke Izvor: Vestionline

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA