Najnovije

(VIDEO) Proglašena vanredna situacija u Kragujevcu: Poplavljeno nekoliko naselja

KRAGUJEVAC - Dvočasovno nevreme, praćeno jakom kišom i udarima vetra i do 60 kilometara na sat, koje je zahvatilo Kragujevac, stvorilo je mnoge probleme u gradu i prigradskim naseljima.Štab za vanredne situacije Kragujevca proglasio je vanrednu situaciju u ovom gradu, saopštila je informativna služba gradske uprave.
Foto: Jutjub

Foto: Jutjub

Načelnik odeljenja za zaštitu od elementarnih i drugih nepogoda Dragoš Radovanović izjavio je Tanjugu da se u naselju Bresnica izlio Bresnički potok i da je poplavio jedan broj stambenih objekata. "Stanje je teško i u prigradskim naseljima Ilićevo, Maršić i Beloševac, gde takođe ima poplavljenih objekata", rekao je Radovanović i dodao da su nadležne ekipe na terenu. U gradu su brojne ulice preplavljene vodom, jer ulična kanalizacija nije mogla da primi veliku količinu kiše koja je pala. "Za dva sata u gradu je palo 53 litara kiše po kvadratnom metru", izjavio je Tanjugu šef Meteorološke stanice Blagiša Dobrosavljević. Radararski centar Bešnjaja, kako je Tanjugu izjavila šef tog centra Svetlana Biljić, za dva sata je ispalio 38 protivgradnih raketa. "Bilo je i pojave grada veličine zrna kukuruza, a koji je najviše padao na potezu Kragujevac-Batočina", rekla je Biljićeva. Poplavljen deo pogona "Zastava oružje" Zbog jake kiše poplavljeni je jedan deo pogona fabrike "Zastava oružje" ali ništa nije alarmantno, izjavio je večeras Tanjugu Rade Gromović.
"Kako zbog jake kiše tako i zbog kišne kanalizacije koja nije mogla da primi veliku količinu padavina voda je prodrla u jedan deo fabričkih pogona, ali su radnici taj problem uspeli da saniraju", rekao je Gromović.On je dodao da su radnici druge i treće smene poslati kući, kao i da određeni delovi fabrike trenutno nemaju struju. Nevreme u MakedonijiJako nevreme je večeras pogodilo i Veles u Makedoniji, a bujice vode su tekle gradskim ulicama. Nevreme u Velesu je usledilo samo dan nakon poplave u Skoplju. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA