Najnovije

Benedikt: Ne možete u EU, a da niste s nama protiv Rusije!

BEOGRAD – Pridruživanje Srbije Evropskoj uniji ne može da bude polovično već potpuno a to se odnosi i na usaglašavanje spoljne politike sa Briselom izjavio je danas zamenik šefa delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt.
Foto: EU

Foto: EU

„Pridruživanje evropskom klubu nije polovično nego potpuno i do dana pristupanja mora da se uspostavi usko usaglašavanje sa pravnim tekovinama EU”, rekao je Benedikt na skupu „Zajednička spoljna i bezbednosna politika EU i zemlje kandidati”. Benedikt je dodao i da je Srbija do sada prihvatila i potpisala deset od 22 odluke i deklaracije EU i da se šest od njih odnosi na Ukrajinu.
„Od Srbije se očekuje da se progresivno pridružuje i prihvata deklaracije i odluke koje se donose na nivou EU”, rekao je Benedikt.
Govoreći o poglavlju 31, koje se tiče spoljne politike i bezbednosti Benedikt je rekao da će Srbija u okviru njega morati da se uskladi sa spoljnom politikom unije. On se osvrnuo i na poglavlje 35 (koje se odnosi na ostala pitanja) i istakao da se ono odnosi na normalizaciju odnosa Srbije i Kosova i implementaciju Briselskog sporazuma potpisanog aprila 2013. godine. Predsednica centra za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović rekla je da će skrining za poglavlje 31 početi u julu i da se nada da će to poglavlje ubrzo biti i otvoreno. „Spoljna politika, odnosno poglavlje 31 se smatraju jednim od jednostavnijih, jer se ono ne odnosi na usvajanje zakonodavnih okvira već na tehničku usaglašenost sa stavovima EU”, poručila je Joksimović. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA