Najnovije

U Beogradu kriminal u opadanju

BEOGRAD - U prva četiri meseca ove godine na teritoriji Beograda zabeležen je pad broja krivičnih dela, a porast broja privođenja i podnošenja krivičnih prijava u gotovo svim oblastima kriminaliteta, saopštio je danas načelnik beogradske policije Veselin Milić.
Foto: tcooklaw.com

Foto: tcooklaw.com

Milić je, podnoseći u Skupštini grada Beograda izveštaj o bezbednosnoj situaciji u prestonici, precizirao da je u prva četiri meseca počinjeno 9.310 dela iz oblasti opšteg kriminaliteta, što je 20,9 odsto manje nego u istom periodu lane.
Procenat rasvetljavanja krivičnih dela je 37,4 odsto, što je znatno više nego u istom periodu lane.
Milić je naveo da je 1.659 krivičnih dela i njihovih uzvršilaca otkriveno na mestu izvršenja, a da je protiv 3.520 osoba, među kojima je 350 maloletnika, podneta krivična prijava. Prioritet u radu bio je suzbijanje korupcije u privatnim i javnim preduzećima, i u toj oblasti su podnete krivične prijave protiv 211 osoba. Najčešće vršena krivična dela u prva četiri meseca ove godine jesu krivična dela protiv imovine (73,4 odsto), kojih je počinjeno za 21 odsto manje nego u prva četiri meseca prošle godine. Milić je istakao i intenzivirane akcije na suzbijanju narkomanije, i samo je u maju realizovano više od 220 zaplena opojnih droga. "Od početka godine imali smo 1.647 zaplena drona i cena narkotika je naglo skočila. To će biti akcija trajnog karatera, posebno u ugostiteljskim objektima", rekao je prvi čovek beogradske policije. Kada je reč o maloletničkim krivičnim delima, zabeleženo ih je 40 odsto manje nego u prva četiri meseca prošle godine.
U nedavnim poplavama, pripadnici beogradske policije su bili ekstenzivno angažovani u opštinama Lazarevac i Obrenovac, i ovom trenutku u Obrenovcu, koji je najteže pogođen, angažovane su 24 patrole koje se staraju o javnom redu i miru pre svega kako bi se sprečile krađe.
Policija je identifikovala tri osobe kojima je izrečeno zadržavanje zbog širenja panike i nereda u pokušaja širenjem lažnih informacija o situaciji u Obrenovcu. Kada je reč o bezbednosti saobraćaja, policija će prema Milićevim rečima nastaviti da sprovodi pojačane kontrole kako bi se otkrili vozači pod dejstvom alkohola, a to će posebno biti činjeno tokom vikenda. U prva četiri meseca ove godine je, kako je precizirao, na teritoriji grada u saobraćaju poginulo 15 vozača, 13 pešaka i pet putnika. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA