Najnovije

SPREMA SE VELIKA BLOKADA BEOGRADA: Sve što treba da znate o protestu koji će se sutra održati

Sutra u 19 časova ispred Skupštine Srbije počinje još jedan protest "Srbija protiv nasilja", 14. po redu. Prema najavama organizatora, građani će pešačiti do Gazele, koja će potom biti blokirana za saobraćaj.

Okupljanje građana je, kao i do sada, ispred Skupštine Srbije, ovoga puta u 19 časova.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je da će se nakon toga ići na Gazelu ulicom kneza Miloša i da će tu biti ekološka udruženja koja će blokirati saobraćaj. Lutovac je dodao da će tema protesta biti izmene Zakona o planiranju i izgradnji.

On je naveo da se protesti odvijaju po planu.

„Govorimo u parlamentu, na konferenciji za novinare... Žrtve režima govore na protestima. Sve ide svojim redovnim tokom. Ako i dalje bude otpora i ignorisanja naših zahteva, ulazimo u proces koji će dovesti do otpora tom ponašanju. Pored institucionalnih metoda, postoje i vaninstitucionalne. Ima i pritisaka u vidu građanske neposlušnosti“, rekao je Lutovac.

Aleksandar Jovanović Ćuta, vođa Ekološkog ustanka, rekao je da će se na Gazeli u 18 časova pojaviti nekoliko ekoloških organizacija i da će tu biti SEOS.

„Ovaj Zakon o planiranju i izgradnji direktno se odnosi i na poljoprivrednike. Ekološke organizacije u tome vide direktan pritisak zbog Rio Tinta“, naveo je Jovanović i dodao da političari treba da govore na sceni i da im je mesto na njoj.

„Ključna reč je ujedinjenje. Pokazali smo da funkcionišemo zajedno. Srušiti Vučića je posao za sve stranke i celo društvo“, rekao je on.

Ranije su predstavnici opozicije za Nova.rs najavili promene u načinu održavanja protesta od septembra. Prema njihovim rečima, tada bi se moglo očekivati da će političari početi da govore na bini ispred Skupštine, da građanima predstave dalje planove za realizaciju primarnih zahteva protesta, ali i da istaknu nove. Razdvajanje najavljenih izbora moglo bi biti jedan od njih.

VELIKO UPOZORENJE - UKRAJINCI GOMILAJU VOJSKU: Rusi im presreli vezu, vojska krenula

Izvor: Nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA