Najnovije

ANKETA: Evo kako Rusi doživljavaju Putina

MOSKVA - Sociolozi Sveruskog istraživački centra javnog mnjenja (VCIOM) istražili su kako Rusi određuju Vladimira Putina.
Vladimir Putin (skrinšot RT)

Vladimir Putin (skrinšot RT)

Prema rezultatima ankete 21% anketiranih smatra da je Vladimir Putin pametan i kompetentan, a 20% energičan i odlučan. Pri tome 17% Rusa ne mogu da definišu karakterne crte predsednika. Anketa je sprovedena od 19. do 20. aprila, a u njoj je učestvovalo 1.600 ispitanika.

Za Putina 12% ispitanih smatra da je lider od autoriteta, 11% ga doživljava kao dobrog, 9% savesnog i odgovornog, a 8% veruje da je dalekovidi političar.

Predsednik takođe poseduje osobine kao što su uravnoteženost i uzdržanost 5%, samouverenost 5%, preduzimljivost 5%, kaže se u rezultatima ankete VCIOM-a.

Postavljeno je i pitanje šta je za građane najprivlačnije kod šefa države. To što je iskusan političar, izjavilo je 44% ispitanika, dok je kod 43% ispitanih predsednik osvojio simpatije time što je pripojio Krim Rusiji.

Kao političar Putin kod većine ljudi izaziva pozitivne emocije, naglašavaju sociolozi, građani pokazuju prema njemu poštovanje 43%, svakom trećem uliva nadu i poverenje 34%, simpatije pokazuje 16% građana, a 11% je oduševljeno njime.

Samo mali procenat oseća prema predsedniku negativne emocije, uključujući nepoverenje 4%, razočaranje 3% i sumnju 3%.

Poslednjih meseci politički rejtinzi predsednika RF Vladimira Putina bili su rekordni. Eksperti to objašnjavaju činjenicom da kompletno stanovništvo odobrava stav šefa države prema situaciji na Krimu i podržava pripajanje Krima Rusiji, ali i visoko ceni održavanje Olimpijade u Sočiju.

Tako, prema podacima objavljenim u rezultatima ankete Levada Centra, više od 80% Rusa podržava angažman Vladimira Putina na mestu predsednika Rusije.

Izvor: Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA