Najnovije

Britanski kolumnista: Gotovo je sa objektivnim novinarstvom na Zapadu

Poznati britanski kolumnista Brendan O'Nil u svom uvodniku u internet časopisu Spajked (Spiked) kaže da su dvostruki standardi Zapada tokom krize u Ukrajini stavili tačku na objektivno novinarstvo.
Brendan O`Nil (foto Jutjub)

Brendan O`Nil (foto Jutjub)

Slične standarde zapadni mediji imali su devedesetih godina prošlog veka izveštavajući o događajima u Jugoslaviji, kada su svi kao jedan bili na strani bosanskih muslimana, a protiv pravoslavnih Srba, naglašava novinar, prenosi RIA Novosti.

Po njegovim rečima kada su pre pola godine počeli da se odvijaju dogaćaji na Majdanu, zapadni mediji su predstavljali njegove aktiviste kao revolucionare, demokrate, viteze bez straha i mane, koji se bore za slobodu. Međutim, kada su na jugoistoku Ukrajine počeli slični događaji, zapadni analitičari su pristalice federalizacije odmah okarakterisale kao vandale i divlju gomilu, fanatake, demagoge i Putinove marionete, koje po nalogu Moskve prave pometnju u Odesi.

Pokušaji vlade Viktora Janukoviča da uspostavi red i mir u Kijevu zapadni novinari prenosili su kao „teror i ubistvo“ naglašav O'Nil, međutim po savetu Obame i Merkelove na svaki način hvale akcije sadašnjih kijevskih vlasti, koje pokušavaju da slome protest stanovnika regiona, koji istupaju protiv vlade, koju nisu izabrali. Izvor: Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA