Najnovije

VUČIĆ ODLUČUJE: Haradinaj ili Tači!?

BEOGRAD - Šef izbornog štaba Srpske liste na Kosovu i Metohiji, Vladeta Kostić, izjavio je danas da je razgovarao sa premijerom Aleksandrom Vučićem i da su se dogovorili da će po Vučićevom povratku iz Nemačke biti održan sastanak predstavnika te liste i premijera, na kome će biti doneta odluka oko učešća Srba u kosovskoj vladi.
Briselski nesporazumi... (Foto: JuTjub)

Briselski nesporazumi... (Foto: JuTjub)

"Srbi sa Kosova i Metohije ubuduće nikakve odluke neće donositi bez konsultacija sa Vladom Srbije", rekao je Kostić Tanjugu. Srpska lista na minulim parlamentarnim izborima na Kosovu osvojila je devet od mogućih 10 mandata.
"Osvojili smo devet mandata, ali naša borba tu ne staje i mi ćemo zahtevati da se podela mandata izvrši po Zakonu o opštim izborima, po kom su izbori i sprovedeni, a ne da podelu mandata vrši nekakva radna grupa Centralne izborne komisije", naglasio je Kostić.
Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj biće novi kosovski premijer, rezultat je današnjeg dogovora predstavnika te stranke sa Demokratskim savezom Kosova i Inicijative za Kosovo. DSK će dobiti mesto kosovskog predsednika i predsednika parlamenta, dok će lider Inicijative za Kosovo fatmir Limaj biti zamenik premijera. List Zeri je danas objavio da ima informacije da su Srbi otvoreni za koaliciju sa Tačijem. Odluka koju donese Aleksandar Vučić će odrediti i budućnost srpske zajednice na Kosmetu u političkom smislu, odnosno, da li će oni biti prisiljeni na saradnju sa Haradinajem ili će biti bliži opoziciji koju vodi Tači. Izvor: Tanjug / Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA