Najnovije

Đurić: Preti politička izolacija

BEOGRAD – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je sa poslanikom nemačkog parlamenta Tostenom Frajem i tom prilikom proučio da je neophodna pomoć međunarodne zajednice kako Srbi na Kosovu ne bi ostali u političkoj izolaciji.
Foto: JuTjub

Foto: JuTjub

Sastanku u Beogradu su pored nemačkog poslanika, koji je u Bundestagu član odbora za spoljnu politiku i Evropsku uniju (EU), prisustvovali i nemački ambasador Hajnc Vilhelm i direktor beogradskog predstavništva Fondacije Konrad Adenauer Henri Bonet.
„Za izgradnju poverenja, od velike je važnosti adekvatna zastupljenost i ravnopravno učešće Srba u političkom životu na Kosovu i Metohiji i u tom smislu, u ovom trenutku neophodna je pomoć međunarodne zajednice kako Srbi ne bi ostali u političkoj izolaciji”, rekao je Đurić na sastanku, a saopšteno je iz njegove Kancelarije.
Đurić je upoznao je sagovornike sa aktuelnom situacijom i narednim koracima u implementaciji Briselskog sporazuma i podsetio da je Vlada Srbije podstakla Srbe da izađu na vanredne parlamentarne izbore na Kosovu, „uprkos merama CIK kojima su višestruko umanjena prava srpskog naroda i ostalih nealbanaca”. Kako je saopšteno, Fraj je ocenio da je dijalog sa Prištinom „pun izazova, ali vredan truda”, jer je suštinska tema poglavlja 35 u pregovaračkom procesu sa EU. Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA