Najnovije

Nikolić: Srbija najbolja veza Evroazijske i Evropske Unije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da Srbija ima prijatelje svuda u svetu - na istoku, zapadu, severu i jugu - i da se ne meša u njihove eventualne sporove, osim ukoliko se od nje ne zatraži savet ili pomoć.
Foto: JuTjub

Foto: JuTjub

Nikolić je na zajedničkoj konferenciji za novinare posle sastanka sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom istakao da je Lukašenko "veliki prijatelj Srbije" i njegov "lični prijatelj" i da je uvek kada je Srbija bila u nevolji prvi priticao u pomoć. "Naše narode ništa ne razdvaja, mogu samo da budu spojeni ako rukovodstva prate želje svojih naroda, a vi i ja pratimo želje svojih naroda", rekao je Nikolić. Predsednik Srbije je podsetio da su Srbija i Belorusija "mučenice", da su prošle kroz velika iskušenja i da su ih spojile muke.
"Mi želimo da budemo članica EU, vi ste članica Evroazijske unije, i bolju vezu te dve unije od naše dve države nikada neće imati", rekao je on.
Lukašenko je poručio da je Belorusija uvek podržavala i da će podržavati teritorijalni integritet Srbije i da pozdravlja napore srpskog rukovodstva za normalizaciju odnosa sa Prištinom. "Spremni smo da i dalje razvijamo prijateljske odnose sa Srbijom. Srpski narod će uvek za nas biti bratski narod, a Belorusija će uvek biti rame uz rame sa Srbijom u svim teškim situacijama", rekao je Lukašenko. Navodeći da su dve zemlje danas potpisale osam međudržavnih sporazuma, on je izrazio nadu da će to doprineti daljem unapređenju bilateralne saradnje i dodao da je Belorusija spremna, ukoliko je srpska strana za to zainteresovana, za otvaranje zajedničkog preduzeća u Srbiji, u kojem će raditi Srbi i nekolicina Belorusa i koje će izvoziti svoje proizvode na treća tržišta. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA