Najnovije

Porošenko dogovorio mirovni predlog sa Bajdenom

KIJEV - Porošenko ne isključuje mogućnost organizovanja okruglog stola u Donjecku na kome bi učestvovale različite strane u sukobu koje podržavaju njegov mirovni plan.
Petar Porošenko (Foto: JuTjub)

Petar Porošenko (Foto: JuTjub)

Nisu nam potrebni pregovori radi pregovora. Naš mirovni plan treba da postane osnova za dalju deeskalaciju sukoba, rekao je ukrajinski predsednik Petro Porošenko, a prenela je ruska novinska agencija Itar-Tass. Teroristi moraju da polože oružje, rekao je Porošenko na sastanku sa Sergejem Tarutom koga je Kijev postavio za guvernera regiona Donjeck. Porošenko je o svom mirovnom planu telefonom razgovarao sa američkim potpredsednikom DŽozefom Bajdenom. Bajden je istakao spremnost da nastavi da podržava ukrajinske korake za osiguranje teritorijalnog integriteta i zajedničke napore za rešenje sitaucije u istočnoj Ukrajini, navedeno je u saopštenju.
Porošenko je rekao Bajdenu da ostaje pri svojoj ponudi da svi pobunjenici koji polože oružje budu amnestirani ili da im bude omogućen povratak u Rusiju.
Bajden je rekao Porošenku da SAD pozdravljaju mirovni plan koji je on predstavio u subotu prilikom svoje inauguracije u Kijevu. Američki potpredsednik je takođe rekao da Moskva mora da prizna Porošenka kao legitimnog predsednika Ukrajine, da prestane s pružanjem podrške proruskim separatistima i da spreči prenos oružja preko rusko-ukrajinske granice. Izvor: Tanjug / Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA