Najnovije

Patrijarh Irinej: Sledite put Ave Justina i vladike Nikolaja

VALJEVO - Poglavar SPC patrijarh Irinej pozvao vernike, prilikom prenošenja zemnih ostataka Justina Popovića, da slede put Ave Justina i vladike Nikolaja Velimirovića.
Foto: JuTjub

Foto: JuTjub

Patrijarh je na svetkovini u manastiru Ćelije, kod Valjeva, prilikom prenošenja zemnih ostataka Justina Popovića u novu crkvu, takođe kazao kako je Justin prisutan ne samo u Ćelijama i Srbiji već širom Vaseljene, jer ga poštuju i u drugim verama.
"Justin je bio sveobuhvatan čovek, za neke teško razumljiv, za mnoge veliki srpski patriota", rekao je episkop bački Irinej (Bulović).
Pred više hiljada vernika iz Srbije, zemalja regiona, kao i Grčke, Rusije, Kipra i Gruzije, liturgiju je služio patrijarh Irinej uz sasluženje više od 20 vladika SPC, kao i pomesnih crkvi iz tih zemalja, među kojima je bio i arhiepiskop Ruske zagranične crkve, arhimandrit Marko. Justinove mošti, položene u kivot, privremeno su vraćene u staru manastirsku crkvu dok se ne oslika nova, trioltarna crkva posvećena Svetom Savi, Mariji Egipćanki i Justinu filozofu, građena po testamentalnom Justinovom zaveštanju. Izvor: RTV / NSPM

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA