Najnovije

(VIDEO) POGLEDAJTE: Partizan sa 3 igrača umalo da pobedi Zvezdu sa 5!

Nakon jučerašnje tuče osam minuta pre kraja prve utakmice finala plej ofa, isključena su većina igrača. Crvena Zvezda je ostala sa petoricom na terenu, a Partizan sa svega trojicom. 
Zvezda se nije baš snašla sa dva igrača više na terenu (foto Jutjub)

Zvezda se nije baš snašla sa dva igrača više na terenu (foto Jutjub)

Izgledalo je da će to biti lak posao za Zvezdu koja je u trenutku prekida vodila 69:64. Ipak, Bogdanović, Tepić i Lovernj pokazali su da su težak zalogaj za Simonovića, DŽenkinsa, Katića, Lipovija  i Rebića. NJih trojica su pogađali neverovatne trojke, ali i koševe pod faulom i dodatnim bacanjem, a u jednom trenutku su stigli na minus dva! Tome je doprinela i neverovatno komična taktika Zvezde. Uglavnom se sve svodilo na šuteve za tri poena, a pored toge što su uvek imali otvorene šuteve, bilo je puno promašaja. Da Simonović nije vezao dve trojke pri kraju, i pobeda je mogla doći u pitanje. Partizan je uprkos svemu najpre stigao na 83:81, pa potom i na 85:83, i to dva minuta do kraja. Doduše  u tim trenucima je Zvezda imala "svega" četiri igrača na terenu jer je Katić ispao zbog pet ličnih. Srećom po Zvezdu, "kockarska" taktika se ovog puta isplatila i Simonović pogađa dve trojke kojima drži Partizan na distanci.
Iako brojčano slabiji Partizan je u ovom trenutku prišao na minus 2 poena (foto Jutjub)
Iako brojčano slabiji Partizan je u ovom trenutku prišao na minus 2 poena (foto Jutjub)
Neverovatno je da zvanično najbolji trener Jadranske lige Dejan Radonjić nije znao da postavi taktiku sa dva igrača više.  Dovoljno je bilo na primer da mu jedan igrač stoji na sredini terena spreman da istrčava kontre i postiže lake poene. Takođe, šutiranje trojki umesto kombinacija pod košem moglo se obiti o glavu. Ulaz pod koš mogao je još više opteretiti igrače Partizana prekršajima, ali igrači Zvezde nisu ni trudili da potrče, misleći da će se sve samo od sebe rešiti zahvaljujući brojčanoj prednosti. Ipak, na kraju se sve dobro završilo po Zvezdu koja je susret završila sa 4, a Partizan sa svega 2 igrača. Konačan ishod 97:88 za Zvezdu. Izvor: Pravda Pogledajte tuču koja je dovela do prekida

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA