Najnovije

NIKO NE VERUJE ANGELI MERKEL: Strane službe istražuju zdravlje nemačke kancelarke (VIDEO)

Šefovi država u svetu veruju da nemačka kancelarka krije da je teško obolela, te su svojim špijunima naredili da se domognu njenog zdravstvenog kartona.

Angela Merkel je ozbiljno bolesna? (Foto: Jutjub)

Strane tajne službe pokušavaju da se domognu zdravstvenog kartona nemačke kancelarke Angele Merkel nakon što je ona dva puta u javnosti doživela drhtavicu. Prema navodima tog lista, šefovi država u svetu veruju da kancelarka krije da ima ozbiljno oboljenje, te su svojim špijunima dali zadatak da saznaju o čemu je reč.

Kako nemački dnevnik navodi, zdravstveni karton Merkelove nalazi se pod ključem u dobro obezbeđenoj vojnoj ustanovi.

- Budući da se zdravstveno stanje političara u Nemačkoj smatra privatnim podatkom, ono je dobro čuvana tajna. Baš zbog toga svetske špijunske agencije na sve načine pokušavaju da se domognu kartona Angele Merkel - piše "Bild".

Taj list dodaje da šefovi država i vlada žele da procene da li će Merkelova uspeti da odradi ceo mandat, koji bi trebalo da se završi 2021. 

- Svetski državnici žele da budu sigurni s čim se suočavaju i da li je najmoćnija žena u Evropi sposobna da obavlja svoje dužnosti. Takođe, zanima ih ko će je zameniti ukoliko ne izdrži do kraja mandata. Da li će to biti Anegret Kramp-Karenbauer, koja je u oktobru 2018. nasledila njenu poziciju šefice Hrišćansko-demokratske stranke (CDU) ili neko drugi - objašnjava nemački tabloid. 

Prema navodima tog lista, svi su saglasni da bi zdravstveno stanje nemačke kancelarke trebalo da bude njena privatna stvar i da ono treba dramatično da utiče na njenu reputaciju. Međutim, ćutanje o tome mnogi vide kao jasan znak slabosti, te se veruje da kancelarka zapravo nešto krije.

- Zbog toga su špijunske agencije pokrenule sopstvenu istragu, a jedna zapadna služba procenila je da kancelarka ima neurološki problem, uprkos tome što stalno priča da je dobro - otkriva list.

Kako se ocenjuje, nemačka javnost obično mnogo više poštuje privatnost svojih političara nego, na primer, britanska i američka. Međutim, nakon dva šokantna napada Merkelove, sada i Nemci zahtevaju odgovore. Tamošnji mediji danima spekulišu o njenom zdravstvenom stanju, a neki su objavili i naslove "Zašto nam ne kaže šta joj je".

Inače, spekulacije da je Merkelova teško bolesna pojavile su se prošlog četvrtka kad je drugi put za deset dana doživela napad drhtanja u javnosti. Ona je nekontrolisano počela da se trese, stojeći pored predsednika Nemačke Frank-Voltera Štajnmajera tokom njegovog govora. Celo telo joj je drhtalo, a ona je, vidno uznemirena, pokušala to da zaustavi. Obe ruke prekrstila je preko stomaka, držeći šakama podlaktice. Napad se posle minut smirio, te je ona nastavila sa planiranim aktivnostima.

Sutradan je nemačka kancelarka već bila na samitu G20 u Japanu, gde se suočila sa neprijatnim pitanjima novinara o svom zdravstvenom stanju.

Ona je rekla da je sigurna da će njene čudne reakcije ođednom prestati kao što su se i pojavile. Međutim, uspešno je izbegla pitanje o tome da li je posetila doktora da bi saznala u čemu je problem.

- Nemam ništa naročito da prijavim - navela je Merkelova.

Za prvi napad, koji joj se desio 18. juna, kad je primala novog ukrajinskog predsednika Volodimira Zenskog u Berlinu, okrivila je dehidraciju. Tada je izjavila da joj je bilo bolje kad je popila tri čaše vode.



Angela Merkel se na samitu G20, koji je održan u petak i subotu, ponašala krajnje neuobičajeno. Ona je uhvaćena kako spava usred debate lidera 20 najrazvijenijih ekonomija sveta.
Taj samit dogodio se samo dan nakon što je imala drugi napad drhtanja u javnosti, te su mnogi njeno spavanje protumačili kao posledicu bolesti.

Pročitajte OVDE zašto je panika u Francuskoj.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA