Najnovije

Dačić: Jednostavno, Srbija je evropska zemlja...

BUKUREŠT - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da glavni spoljno-politički cilj Srbije ostaje nepromenjen, a to je članstvo u EU.
Foto: JuTjub

Foto: JuTjub

Na Sastanku ministara spoljnih poslova Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (PSuJIE) u Bukureštu, kojim je tokom prethodnih godinu dana predsedavala Rumunija, Dačić je dodao da je Srbija na putu ka ostvarenju ovog cilja demonstrirala svoju doslednost, kako kroz ostvarivanje ambiciozne reformske agende, tako i kroz konstruktivan pristup u dijalogu sa Prištinom. "U periodu pred nama, Srbija će, kao i do sada, u potpunosti biti posvećena evrointegracionim procesima, kao najboljem putu za ostvarivanje bezbednosti, prosperiteta i trajnog mira našeg regiona", naglasio je Dačić. Podsetivši da je Srbija pokazala rešenost, doslednost i političku spremnost da odgovori na sve svoje međunarodne obaveze, Dačić je napomenuo i da je svesna da je pred njom dug i složen proces koji nema političku i ekonomsku alternativu.
"Jednostavno, Srbija je evropska zemlja, koja svoju budućnost vidi u EU", konstatovao je srpski ministar spoljnih poslova.
On je ukazao na poseban značaj zajedničkog angažovanja država učesnica PSuJIE, radi pozicioniranja prema institucijama EU i formiranja pozitivnog imidža regiona u celini kao i održavanja pitanja od interesa za region u fokusu EU. U tom kontekstu, kako je naglasio, veoma je važna uloga država učesnica koje su već članice EU, jer one mogu dati značajan doprinos procesu približavanja i priključenja ostalih država regiona Evropskoj uniji, što se pokazalo i tokom prethodnih šest meseci grčkog predsedavanja na čemu se Dačić zahvalio Grčkoj. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA