Najnovije

Nikolić: Zbog umerene politike ćemo dobiti pomoć od svih!

KOCELJEVA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da Srbija, zahvaljujući razumnoj i umerenoj politici koju vodi, može da računa na pomoć celog sveta u saniranju posledica od poplava.
Foto: JuTjub

Foto: JuTjub

„Mislim da je Srbija pokazala da ovakvom politikom, kada zapadne u nevolju, može da računa na pomoć. U to nisam bio siguran ranije, posebno u ovakvom odnosu snaga u svetu.Vidite da čovek treba svuda da ima prijatelje, a da izbegava da pravi neprijateljstva“, rekao je Nikolić u Koceljevi gde je sa suprugm Dragicom uručio humanitarnu pomoć. On je istakao da je sada najbitnije da oni koji su bili ugroženi u poplavama sada normalizuju svoj život „da mogu uveče mirno da spavaju, kada pada kiša ili grmi, a da sve drugo može da se sanira“. „Ja se nadam da ćemo veliki deo štete uspeti da namirimo i preko donatorkse konferencije“, rekao je Nikolić. On je objasnio da će donatorskoj konferenciji 16. Jula u Briselu prethoditi pripremna 6. Jula u Parizu kada će biti pozanto koliko će države pomoći.
„Država će da pomogne svima“, rekao je između ostalog Nikolić istakavši da će se preko fondacije Dragica Nikolić izgraditi oko 15 tak novih kuća, a da će se u svakom gradu koji je bio urgožen renovirati pet, osim u Kraljevu gde će sva domaćinstva, oko 120, biti sanirana jer će pomoći i meštani sa materijalom.
Prema njegoviom rečima, u Ubu su već postavljeni temelji za izgradnju novih kuća preko ove fondacije. „Da se (poplava) ne ponovi nikada više. Važno je sada da je Srbija složna, da zna da je svima potrebna, i da je opomenuta“, istakao je Nikolić. On je danas sa suprugom Dragicom Nikolić uručio 20 tona pomoći u robi ugroženim porodicama u poplavama, a ranije danas i 25 tona pomoći građanima u okolini Šapca. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA