Najnovije

Mini samit lidera EU u Parizu

BRISEL – U Parizu je danas počeo neformalni sastanak osam šefova šefove država i vlada članica Evropske unije koji je sazvao francuski predsednik Fransoa Oland.
Foto: Vikipedija

Foto: Vikipedija

Pozivu su se odazvali austrijski kancelar Verner fajman i premijeri Rumunije Viktor Ponta, Italije Mateo Renci, Belgije Elio Di Rupo, Slovačke Robert fico, Češke Bohuslav Sobotka i Danske Hele Totning-Šmit. Svi oni, kao i Oland, predvode partije socijaldemokratske orijentacije, a skupu će prisustvovati i odlazeći predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc.
“Ovo je prilika da mi socijaldemokrati razmenimo mišljenja o prioritetima i budućnosti EU”, rekao je na brifingu za novinare neimenovani francuski diplomata.
Glavna tema skupa biće imenovanje novog predsednika Evropske komisije, o čemu bi Savet EU trebalo da odluči sledeće nedelje u Briselu, gde će se 26. i 27. juna okupiti svih 28 šefova država i vlada EU. Na dnevnom redu mini-samita u francuskoj naći će se i odnosi sa Rusijom i predlozi mera za privredni oporavak EU. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA