Najnovije

OTKRIVAMO: Ruski ambasador u Crnoj Gori pod proverom

MOSKVA - Eksperti udruženja "Evroazijski narodni savez" će tokom jula i avgusta uraditi opsežan monitoring delovanja ambasade Rusije u Crnoj Gori u kojoj je ambasador Andrej Nesterenko.
RUSKA FEDERACIJA (Foto: visualphotos.com)

RUSKA FEDERACIJA (Foto: visualphotos.com)

U toku monitoringa će se koristiti metode poput fokus-grupa, ekspertskih istraživanja, itd. Biće proveren sadržaj sajta ambasade i predstavništa Rossotrudničestvo u Crnoj Gori. Rezultati monitoringa i istraživanja će biti objavljeni u medijima Rusije i Crne Gore, ali i kao izveštaji dostavljeni administraciji Predsednika Ruske Federacije, ministarstvu spoljnih poslova Rusije i drugim nadležnim državnim organima. Ovo udruženje smatra neophodnim monitoring rada ambasade Rusije zbog skorašnjih izjava ambasadora Nesterenka koje nisu u skladu sa politikom Rusije, a Tatjana Poloskova iz "Evroazijskog narodnog saveza" za Pravdu kaže da delovanje ruske ambasade u Crnoj Gori iziskuje detaljan monitoring, jer u nekim slučajevima ne deluje u skladu sa politikom Ruske Federacije. "Na zahtev Komisije Ruske Federacije za delovanje u inostranstvu, 2004. godine je sproveden prvi veliki monitoring ambasada u zemljama Zajednice nezavisnih država i baltičkim zemljama. Ja sam učestvovala kao jedan od rukovodioca projektom. Tada smo na velike probleme naišli u ambasadi u Ukrajini. Tamo je ambasador se čak bavio kupovinom nekretnina. Sve posle što smo videli u Kijev je u određenom smislu i rezultat lošeg delovanja ruske ambasade u Kijevu. Ambasada je potpuno ignorisala proruske organizacije, a kasnije je drugi čovek ambasade u Kijevu, Vsevolod Loskutov, upravo zadužen za rad sa proruskim organizacijama, ostao i da živi u Ukrajini." - za Pravdu kaže predsednica Evroazijskog narodnog saveza, Tatjana Poloskova.
Ona dodaje da "predstavništvo fondacije Rossotrudničestvo u Kijevu takođe nije ništa radilo".
"Kad su na Majdanu izbili nemiri, Rossotrudničestvo je na svom sajtu napisalo da su "radovi na sajtu u toku" i ugasilo ga. Stavili su glavu u pesak." - kaže Poloskova za naš portal. "Crna Gora je sad u prelomnom trenutku. Ne može ruski ambasador nazivati politiku crnogorskih vlasti "prijateljskom", niti može podržavati inicijative NATO alijanse u toj zemlji. Rusija ima pravo da zna na koji način deluje ruska ambasada u Crnoj Gori." - objašnjava Poloskova u izjavi za Pravdu. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA